Petre Daea, ministrul agriculturii, a descoperit de ce merge oaia cu capul în jos. "Îi este ruşine de..."

Publicat: Duminică, 24 Septembrie 2017 15:26 // Actualizat: Duminică, 24 Septembrie 2017 15:26 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Agriculturii face noi declarații care stârnesc râsul. Petre Daea a declarat de această dată că motivul pentru care oile merg cu capul în jos e că le este rușine de televiziuni.

Foto: playtech.ro

"Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate", a declarat Petre Daea, potrivit libertatea.ro.

Citeşte şi Petre Daea: Este timpul zootehnizării pentru că în producţia vegetală randamentele sunt remarcabile

Ministrul nu e la prima declarație de acest fel, de când a preluat portofoliul agriculturii. În luna iulie, Petre Daea spunea că „oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi".

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi", spunea ministrul Agriculturii în urmă cu două luni.

Citeşte şi Daea: Ursul şi capra neagră, o laudă a ţării, un peisaj mirific. E greu de vorbit despre biodiversitate... Patineaza mintea

În mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba brand de ţară al României, frunza, cu oaia. „Oaia este o statuie vie", afirma el cu acest prilej, adăugând că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu. „Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie", afirma Daea la acea vreme.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
oaie petre daea petre daea oaie petre daea vizita ferme
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6559
RON
24 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H