Phenianul a lansat un proiectil neidentificat. Guvernul nipon confirmă că a fost o RACHETĂ care a ajuns la 560 de km

Coreea de Nord a lansat duminică un "proiectil neidentificat" în privinţa căruia există informaţii că a fi o rachetă balistică, în apropiere de localitatea Pukchang, a anunţat armata sud-coreeană, notează site-ul agenţiei Yonhap.

21 mai 2017, 10:09
Phenianul a lansat un proiectil neidentificat. Guvernul nipon confirmă că a fost o RACHETĂ care a ajuns la 560 de km

„Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat în această după-amiază dintr-un loc aflat în apropiere de regiunea Pukchang (Provincia Pyongan de Sud)”, se arată într-un comunicat al Statului Major de la Seul.

Ulterior s-a aflat că racheta lansată de regimul de la Phenian a ajuns la o altitudine maximă de 560 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în apropiere de zona economică exclusivă a Japoniei, transmite Reuters.

Potrivit primelor informaţii, racheta nord-coreeană a parcurs aproximativ 500 de kilometri. Oficialii sud-coreeni analizeaza tipul de proiectil şi traiectoria sa de zbor, adăugând că este puţin probabil să fie vorba despre o rachetă balistică intercontinentală., potrivit Agerpres.

Citeşte şi Pericol mare pentru omenire: Phenianul deţine o tehnologie nucleară sofisticată. Cel mai recent test o dovedeşte

Guvernul japonez a confirmat faptul că o „rachetă” a fost lansată din Coreea de Nord.

 Provincia Pyongan de Sud se află la nord de capitala nord-coreeană Phenian, iar în zona Pukchang se află un aeroport militar.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat de urgenţă consiliul de securitate.

Duminică, mass-media din Coreea de Nord a transmis că vor continua lansările de „arme capabile să lovească” SUA.