Pierrette Bloch, una dintre figurile marcante ale artei abstracte din Franţa, a murit

Artista Pierrette Bloch, una dintre figurile marcante ale artei abstracte din Franța, o apropiată a pictorului Pierre Soulages cu care împărțea fascinația pentru negru, a murit la începutul lunii iulie, a informat marți Galeria Karsten Greve, unde artista își avea expuse lucrările.

11 iul. 2017, 15:12
Pierrette Bloch, una dintre figurile marcante ale artei abstracte din Franţa, a murit

„Doamna Bloch ne-a părăsit în liniștea nopții din 7 iulie, la vârsta de 89 de ani”, a indicat galeria, citată de AFP, aducând un omagiu acestei „legende a artei abstracte franceze”.

Operele lui Bloch înfățișează amprente, serii de puncte negre pe fond alb, pete, care ne duc cu gândul la o partitură sau la o scriere — analogii cu care, de altfel, artista era de acord. 

Materialele sale preferate erau firele de păr de cal și cerneala chinezească. Negrul este omniprezent în lucrările sale și ne aduce aminte de lucrările lui Pierre Soulages, prieten cu Pierrette Bloch.

Născută în 1928 la Paris, apoi stabilită în Elveția în timpul războiului, Pierrette Bloch a început să expună în anii ’50, lucrările sale figurând în mai multe colecții publice și private.