PMB va acorda încă 7,6 milioane de euro pentru consolidarea sediului din Regina Elisabeta

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni, proiectul de hotărâre privind creşterea sumei pentru consolidarea imobilului în care a funcţionat sediul municipalităţii, din Bulevardul Regina Elisabeta, cu peste 7,6 milioane de euro, banii fiind necesari ca urmare a suplimentării lucrărilor stabilite iniţial.

25 feb. 2013, 16:49
PMB va acorda încă 7,6 milioane de euro pentru consolidarea sediului din Regina Elisabeta

Potrivit proiectului de hotărâre, clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti a fost expertizată în 2005, iar soluţia propusă pentru consolidare a fost aceea a „metodei de izolare a bazei clădirii”, valorea totală a investiţiei fiind de peste 10 milioane de euro.

După începerea lucrărilor, a fost necesară completarea expertizei tehnice existente, dar şi refacerea soluţiei de consolidare pentru punere în siguranţă a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrărilor care trebuie efectuate, dar şi la modificarea soluţiei iniţiale propuse pentru consolidare, potrivit Mediafax.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, având în vedere modificările aduse proiectului de consolidare, dar şi lucrările suplimentare care sunt necesare, valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 18 milioane de euro.

Primăria Capitalei s-a mutat în sediul de pe Splaiul Independenţei în martie 2010, pe perioada lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

 

Primăria Capitalei va împrumuta suma de 140 de milioane de lei. Cum vor fi cheltuiţi banii