PMP a depus 324 de amendamente la proiectul de buget pe 2017

Parlamentarii PMP au depus 324 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, cele mai multe dintre acestea referindu-se la programele naționale finanțate de către MDRAPFE, mai exact la dezvoltarea infrastructurii de transport și a utilităților publice, se arată într-un comunicat transmis, joi, de PMP.

02 feb. 2017, 18:39
PMP a depus 324 de amendamente la proiectul de buget pe 2017

Grupul parlamentar al PMP a depus şi mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detașarea de profesori de limba română, geografie și istorie în școlile în care învață copii români, editarea și distribuția de manuale în limba română către școlile românești din Europa, înființarea de centre comunitare în marile comunități românești, înființarea în cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum și alocarea de bani pentru repatrierea cetățenilor români fără venituri care au decedat în afara granițelor țării, se arată în comunicat.

În ceea ce privește învățământul, PMP a solicitat alocarea unor sume pentru construcția și modernizarea de școli și grădinițe, achiziționarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea școlilor cu mobilier și logistică modernă.

Totodată, parlamentarii PMP au solicitat și alocarea de bani pentru construcția și modernizarea unor spitale și dispensare, dotarea unităților medicale cu aparatură modernă, dar și construcția de locuințe pentru medici.

Amendamentele PMP se mai referă la modernizarea instituțiilor de cultură, suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român, precum și la susținerea marilor proiecte de infrastructură rutieră (varianta ocolire municipiul Timișoara, autostrada Iași-Târgu Mureș, pasajul suprateran de la Domnești, magistrala 5 de metrou).

Deputații și senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetățenilor.