SCANDAL în PNL. Filiala Satu Mare a APROBAT înscrierea lui Tăriceanu. Şeful organizaţiei: E nestatutar

Biroul Politic Teritorial al PNL Satu Mare a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, înscrierea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid. Liderul interimar al filialei, Virgil Enătescu, care anunţase anterior că nu îl va primi pe Tăriceanu în PNL, a calificat drept nestatutar votul dat pentru revenirea fostului premier.

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 12:42
SCANDAL în PNL. Filiala Satu Mare a APROBAT înscrierea lui Tăriceanu. Şeful organizaţiei: E nestatutar

Biroul Politic Teritorial al PNL Satu Mare a validat, joi, cererea de adeziune a  lui Călin Popescu-Tăriceanu, cu unanimitate de voturi (19 membri prezenţi din 29).

Este un lucru firesc şi normal că dl Călin Popescu-Tăriceanu s-a reînscris în PNL. De astăzi este membru PNL Satu Mare. Au avut loc toate procedurile statutare de validare şi acceptare a acestei adeziuni, a avut loc decizia Biroului Municipal după care şedinţa Biroului Permanent Teritorial, deci adeziunea este validată„, a declarat Adrian Ştef, preşedintele filialei municipale Satu Mare a PNL, cel care i-a făcut invitaţia lui Tăriceanu să se reînscrie în partid.

Convocarea şedinţei şi votul acordat s-au făcut însă fără aprobarea preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, Virgil Enătescu. 

Enătescu a precizat că el nu a convocat Biroul Permanent al organizaţiei şi că votul respectiv este ilegal şi nestatutar.

„Noi nu am fost de acord cu revenirea lui Tăriceanu. Nu cred că a fost o ședință legală, majoritatea membrilor nu s-au prezentat. Cum au apărut 19 membri, nu știu. Nu e o ședință statutară. Nu mai eu sau jumatate plus unu din membrii biroului permanent puteau convoca o sedinta. Marea majoritate nu a știut de aceste mișcări. Toată populația este revoltată de aceste trădări. Toti membrii de vaza nu au fost de acord cu aceasta (n.r. reinscriere a lui Tariceanu)”, a declarat Virgil Enătescu, potrivit surse.ro

CITEŞTE ŞI Antonescu, ATAC DUR la Tăriceanu: Ar trebui să se retragă din politică. E un fugar DECĂZUT şi o SLUGĂ a PSD

Anterior, imediat după anunţul filialei PNL municipale privind înscrierea lui Tăriceanu în PNL, Enătescu anunţa printr-un comunicat de presă că nu acceptă primirea fostului premier în organizaţia judeţeană.

La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră”, a afirmat Enătescu.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora, declara că președintele interimar al filialei PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, nu l-a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid.

CITEŞTE ŞI PNL nu-l vrea pe Tăriceanu. Pocora: Şeful PNL Satu Mare nu acceptă primirea acestuia în partid

Întrebată dacă Tăriceanu se poate întoarce în PNL, Pocora a spus că „dacă organizaţia judeţeană nu este de acord cu acest lucru, nu se poate întoarce”.

Aflat joi la Satu Mare, Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.

„Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la sfârşitul lunii februarie pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL, iar la începutul lunii martie a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.