Podul Bosfor din Istanbul a fost închis din cauza unei maşini suspecte din care a sărit un bărbat

Traficul de pe Podul Bosfor din Istanbul, a fost închis din cauza unei maşini suspecte, din care a sărit un bărbat.

15 mart. 2016, 15:03
Podul Bosfor din Istanbul a fost închis din cauza unei maşini suspecte din care a sărit un bărbat

Traficul de pe Podul Bosfor din Istanbul a fost închis din cauza unei maşini suspecte, informează presa turcă, citată de Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, un bărbat a sărit dintr-o maşină care se afla în mişcare, înainte de a fugi cu un alt vehicul.

NTV a informat că podul a fost închis timp de aproape o oră pentru a le permite geniștilor să inspecteze o mașină albă care a fost abandonată de șofer, fapt care a declanșat alerta. S-a procedat la o explozie controlată asupra vehiculului, care a fost apoi încărcat într-un camion de remorcare și luat de pe pod.

Niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit în mașină. Canalul CNN-Turk a afimat că mașina a fost abandonată de șofer pe pod din cauză că a rămas fără benzină. Traficul rutier a fost reluat pe pod în cursul după-amiezii.

Acest incident, foarte rar, survine la mai puțin de 48 de ore după un atentat sinucigaș cu mașină capcană soldat cu 35 de morți duminică seara în centrul orașului Ankara. Guvernul turc a atribuit acest atac rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat ca fiind terorist.