Poliţia de peste Prut a reţinut patru protestatari care au atacat forţele de ordine Video

Inspectoratul General de Poliţie din Moldova face precizări cu privire la reţinerea protestatarilor violenţi din 24 aprilie. Şeful IGP, Alexandru Pînzari, a prezentat câteva secvenţe video în care protestatarii reţinuţi aruncă cu pietre.

06 mai 2016, 20:36
Poliţia de peste Prut a reţinut patru protestatari care au atacat forţele de ordine Video

Alexandru Pînzari a menţionat că nu toate persoanele, care s-au manifestat violent la proteste, au fost reţinute şi că altele urmează a fi încă identificate.

Şeful IGP susţine că pe lângă aceste filmuleţe mai există probe care ar demonstra vinovăţia reţinuţilor însă a evitat să precizeze despre ce este vorba.

Alexandru Pînzari a menţionat că pe marginea acestui caz vor fi audiaţi şi organizatorii protestelor, menţionând că iniţial aceştia au declarat că persoanele care aruncă cu pietre sunt provocatori, iar acum îi susţin, transmite realitatea.md.

Şeful poliţiei a mai declarat că două dintre persoanele reţinute au antecedente penale fiind judecaţi anterior pentru furt şi dezordine în masă. Acesta a precizat că pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală pentru dezordine în masă, iar dacă vina acestora va fi demonstrată, ei riscă de la 4 la 8 ani de detenţie.

Poliţia a descins mai multe percheziţii autorizate la domiciliile persoanelor care la protestul din 24 aprilie au atacat cordonul viu, format din poliţişti, manifestând un comportament violent şi agresiv.