Poliţist din Ialomiţa, arestat la domiciliu. Agentul primea şpagă bânză şi bani

Un agent din Ialomiţa a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zil. El este acuzat că ar fi primit şpagă bani şi brânzeturi.

13 aug. 2014, 08:14
Poliţist din Ialomiţa, arestat la domiciliu. Agentul primea şpagă bânză şi bani

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Căpităneanu Gabriel Marius,  agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie al localităţii Sfântu Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Luni, poliţistul a fost surprins în timp ce primea 100 de lei pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională, iar procurorii au mai probat şi alte fapte de corupţie ale inculpatului.

Conform Parchetului Ialomiţa, luna trecută, poliţistul Căpităneanu a acceptat promisiunea primirii unei cutii cu brânză de 4 kg pentru a interveni şi a-l determina pe un agent de poliţie să nu-i aplice o sancţiune contravenţională unui conducător auto pe care îl oprise în trafic, iar la data de 15.07.2014,  inculpatul a primit cutia cu brânză, promisă.

Citeşte şi Un poliţist din Vaslui, în atenţia ANI. Agentul nu poate justifica 40.000 euro

Ziua următoare, Gabriel Marius Căpităneanu a primit de la un conducător auto 200 lei  pentru a nu-i aplica acestuia o sancţiune contravenţională pentru lipsa rovignetei.

Apoi, pe 18 iulie,  acelaşi poliţist, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a pretins printr-un intermediar 100 lei de la un şofer pe care l-a oprit în trafic în timp ce conducea pe drumurile publice un moped neînmatriculat şi fără să posede permis de conducere, pentru a nu-i întocmi acestuia un dosar penal.

Citeşte şi Copil cu handicap, BĂTUT şi UMILIT de un poliţist