POLIŢIST luat pe CAPOTĂ şi aruncat zeci de metri în aer. Agentul, în stare gravă la spital

Un poliţist din Dolj a fost luat pe capotă de un şofer care nu a oprit la un filtru. Agentul a fost aruncat câteva zeci de metri în aer şi a ajuns în stare gravă la spital, relatează România TV.

18 oct. 2015, 15:11
POLIŢIST luat pe CAPOTĂ şi aruncat zeci de metri în aer. Agentul, în stare gravă la spital

Accidentul a avut loc pe drumul care leagă Strehaia de Craiova. Şoferul era extrem de obosit, venea din Italia fără oprire şi conducea de mai bine de 38 de ore. Nu l-a văzut pe agentul care i-a făcut semn să oprească, deşi acesta avea vesta reflectorizantă şi bastonul, informează România TV.

„Nu a schiţat niciun gest, în sensul că nu a pus deloc frână, acroşându-l frontal pe colegul meu. (L-a lovit în plin?) Da. (L-a aruncat în sus?) Da. La o distanţă de aproximativ 50 de m de locul impactului”, a declarat unul dintre colegii poliţistului.

Imediat dupa impact, şoferul a oprit ca să vadă pe cine a lovit. A fost pus să sufle în etilotest şi s-a constatat că nu băuse. O ambulanţă l-a transportat de urgenţă pe poliţistul accidentat la spital.

CITEŞTE ŞI Accident pe Bulevardul Kiseleff din Bucureşti. Un motociclist s-a lovit de un autobuz VIDEO

Potrivit medicilor, poliţistul s-a prezentat cu un traumatism cranio cerebral minor, dar şi cu un traumatism toracic forte, cu fracturi costale multiple. S-au mai evidenţiat fracturi de bazin şi de antebraţ.

Agentul avea probleme şi la plâmâni, iar medicii au fost nevoiţi să-l intubeze şi să-l ventileze mecanic. Acum este internat la terapie intensivă.

Pe numele şoferului vinovat a fost întocmit dosar penal pentru vătamare corporală din culpă. Poliţiştii  au stabilit că şoferul, pe fondul oboselii, nu a observat poliţistul care i-a făcut semnal regulamentar de oprire.

În luna august, un poliţist din Capitală a fost ucis de un afacerist turc. Omul de afaceri l-a lovit intenţionat, în timpul unui control în trafic.