Poliţist prins furând dintr-un supermarket, condamnat la închisoare

Un poliţist din Vaslui, prins de către angajaţii unui supermarket, în urmă cu un an, în timp ce încerca să iasă din magazin cu mai multe obiecte furate, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat.

24 dec. 2013, 16:55
Poliţist prins furând dintr-un supermarket, condamnat la închisoare

Magistraţii Judecătoriei Vaslui l-au condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pe poliţistul Marius Diaconu, fost adjunct al şefului de post din comuna Ştefan cel Mare, după ce acesta a încercat, în decembrie 2012, să fure mai multe obiecte dintr-un supermarket din municipiul Vaslui. Decizia instanţei nu este definitivă.

Obiectele furate, respectiv 16 brelocuri în valoare de 73 de lei, au fost găsite de agenţii de pază ai magazinului în urma percheziţionării corporale. Ulterior, reprezentanţii supermarketului au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au solicitat intervenţia Poliţiei.

„Agentul în cauză este pus la dispoziţie şi îndeplineşte doar acele sarcini stabilite de către şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Conform Statului Poliţistului, rămânerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Până la pronunţarea definitivă a instanţei, agentul Marius Diaconu va lucra în continuare la Poliţia Judeţeană Vaslui.