Poliţist REŢINUT după ce a fost prins în FLAGRANT, când primea 400 de euro MITĂ

Un subofiţer de la Poliţia Valea lui Mihai a fost reţinut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant de poliţişti şi procurori ai Parchetului Tribunalului Bihor în timp ce primea mită pentru a facilita o soluţie favorabilă într-un dosar.

RomaniaTV.net
12 oct. 2013, 11:40
Poliţist REŢINUT după ce a fost prins în FLAGRANT, când primea 400 de euro MITĂ

Subofiţerul a fost prins în flagrant când primea mită 400 de euro, bani pe care i-ar fi cerut unui şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier, căruia i-ar fi promis în schimb că va interveni pe lângă un procuror pentru a-i obţine o soluţie favorabilă în dosar, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, a declarat că denunţătorul subofiţerului fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către un procuror de la Parchetul Judecătoriei Marghita pentru conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare false.

„Pentru fapta respectivă, conform uzanţelor din Parchetele bihorene, procurorii dispun soluţii de scoatere de sub urmărire penală, cu amenzi administrative şi suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de trei luni”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Potrivit sursei citate, convins că bărbatul nu este la curent cu această practică, poliţistul l-a chemat la audieri, iar în timpul discuţiilor s-a oferit să îi rezolve el soluţia respectivă, în schimbul a 400 de euro. Însă, imediat după întrevedere, la întoarcerea acasă, bărbatul s-a prezentat la Serviciul judeţean anticorupţie din Zalău pentru a-l denunţa. De aici, a fost trimis la Oradea, însă având în vedere calitatea de subofiţer a poliţistului, cauza a fost declinată procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care, vineri seară, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestuia.

„Subofiţerul a fost reţinut chiar în momentul în care a luat banii de la denunţător, într-un local din Valea lui Mihai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean.

Din verificările făcute a rezultat că procurorul indicat de poliţist nu avea implicare în acest caz.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii anticorupţie au emis pe numele poliţistului o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă el să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul se numeşte Mihai Dan Pantea şi este agent şef principal la Poliţia Valea lui Mihai.