Poliţiştii au descins la primarul din Beliş, Viorel Matiş. Ce acuzaţii i se aduc edilului PSD

Trupele speciale au descins în casele primarului din Beliş, Viorel Matiş, Primăria Beliş, cea pe care o conduce, şi la Ocolul Silvic Beliş. Poliţiştii au efectuat percheziţii, luni, în casa de la Ghiurcuţa dar şi în cea din Floreşti. Primarul PSD se află la primul mandat şi se pare că deja are probleme cu legea. Parte la acuzaţiile aduse de către procurori sunt şi alte persoane.

14 aug. 2017, 20:02
Poliţiştii au descins la primarul din Beliş, Viorel Matiş. Ce acuzaţii i se aduc edilului PSD

Procurorii şi poliţiştii îl acuză pe primarul din Beliş, Viorel Matiş, de infracţiuni silvice şi de abuz în serviciu. Prejudiciul din dosar depăşeşte 10 miliarde de lei vechi. În cursul anului 2013, Viorel Matiş, în calitate de şef de ocol, ar fi permis subordonaţilor lui să taie,  fără drept, aproximativ 5.000 m.c. de lemne, esenţă răşinoasă, din cantonul Ciurtuci. Într-o reşedinţă a edilului, precizează surse din rândul procurorilor, poliţiştii ar fi găsit la percheziţii peste 27.000 de euro şi peste 20.000 de lei. Potrivit aceloraşi surse, Viorel Matiş nu a putut justifică sumele găsite în casa lui.

Toată ziua de luni, poliţiştii au periat Belişul. În prima parte a zilei, procurorii au sigilat intrările în primărie, iar în a două parte a zilei cele de la Ocolul Silvic Beliş, de unde oamenii legii ar fi ridicat documente din perioada 2012 – 2015, când Viorel Matiş era şef de ocol, arata ziarulclujean.