Poliţistul SPULBERAT cu maşina de un milionar turc rămâne în stare CRITICĂ

Poliţistul lovit cu maşina de un afacerist turc este în continuare în stare critică, iar medicii par rezervaţi cu privire la şansele acestuia de a se recupera. Totuşi, agentul de la Rutieră luat pe capotă de milionarul care a refuzat să se supună controlului în timpul iunei razii a fost opert şi plasat în comă indusă, asistat respirator, în speranţa că organismul său va fi suficient de puternic cât să câştige lupta pentru viaţă.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 12:20
Poliţistul SPULBERAT cu maşina de un milionar turc rămâne în stare CRITICĂ

Agentul Gheorghe Ionescu, în vârstă de 44 de ani, a fost grav rănit după ce un şofer care a refuzat să oprească în timpul unui contol de rutină efectuat de Poliţia Rutieră l-a lovit în plin cu maşina. Poliţistul s-a agăţat de capotă, dar şoferul a continuat drumul, rulând cu viteză mare, şi apoi a efectuat mai multe manevre înainte-înapoi pentru a-l arunca de pe capotă. În cele din urmă a reuşit să-l izbească pe poliţist de un picior de pod, iar apoi a plecat mai departe, însă în viteză a produs un accident în urma căruia şi el a ajuns la spital cu multiple leziuni. Internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la fel ca şi poliţistul pe care l-a accidentat extrem de graf, afaceristul turc a fost arestat preventiv, iar luni a fost luat de poliţie din spital şi dus la Tribunalul Bucureşti pentru audieri şi pentru a fi plasat apoi într-un spital penitenciar.

În timp ce milionarul turc a fost dus în arest preventiv, fiind huiduit de mai multe persoane aflate în curtea spitalului în momentul în care a fost urcat în dubă, poliţistul duce o luptă crâncenă pentru viaţă, după ce a suferit leziuni interne şi la cap care îl pun în pericol vital. Potrivit unui comunicat al Spitalului de Urgenţă Floreasca, agentul Gheorge Ionescu a suferit multiple traumatisme şi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, starea sa fiind una „deosebit de gravă”. Diagnosticul medicilor este sumbru, iar prognosticul nu tocmai optimist: „Traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple si edem cerebral difuz. Fractura fronto–parietala stanga. Traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale si fractura sternala. Contuzie pulmonara stanga si hemotorax stang. Traumatism abdominal sever cu ruptura splenica, contuzie pancreatica si multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subtire. Contuzie renala stanga. Hematom retroperitoneal minim.  Pacientul a fost supus unor multiple interventii chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stang, splenectomie si enterectomie larga, cu asigurarea hemostazei. (…) pacientul se afla in sectia de terapie intensiva in stare deosebit de grava, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficienta respiratorie hipoxemica severa, cu sustinerea functiei hemodinamice cu suport vasopresor in doze mari, cu hemodiafiltrare continua si reechilibrare hidroelectrolitica conform monitorizarii hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg”.

Poliţistul şi rudele acestuia aflate la spital au fost vizitaţi luni de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, însoţit de Raed Arafat şi adjunctul şefului poliţiei, chestorul Dumitru Pîrvu.