Pompierii îl apără pe Orlando Şchiopu, adjunct ISU: „În noaptea blestemată de la Colectiv salva vieţi”

Prim adjunctul ISU Bucureşti Orlando Şchiopu, suspendat din funcţie în urma scandalului faxului de la Colectiv, este apărat de colegii săi pompieri. Aceştia spun despre el că salvează vieţi de 23 de ani şi că asta făcea şi în noaptea cu tragedia de la Colectiv.

RomaniaTV.net
28 nov. 2015, 07:33
Pompierii îl apără pe Orlando Şchiopu, adjunct ISU: „În noaptea blestemată de la Colectiv salva vieţi”

În revista pompierilor Agenda Pompierului a apărut un articol în care se menţionează că „tragedia de la Clubul Colectiv s-a transformat, exact ca în cazul accidentului aviatic din Apuseni, într-un circ mediatic, într-o vânătoare de capete haotică și fără scrupule”.

În acest articol, colegii lui Orlando Şchiopu scriu că s-a transformat din erou în „mincinos la DNA”. „Șchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți. Se vorbea atunci de asistență psihologică pentru pompierii care au intervenit în acea noapte în iadul de la Colectiv. Probabil plimbările pe la DNA fac parte din oferta de sprijin psihologic. Şchiopu este unul din eroii care au salvat vieți la Colectiv. Azi ”mare mincinos”. Cei care îl cunosc, îi cunosc activitatea și DEVOTAMENTUL cu care își exercită meseria, sunt și rămân mândri de POMPIERUL Orlando Șchiopu”, se notează în articol.