Ponta: Cioloş nu are niciun merit legat de proiectul de la Deveselu. Sper că nu suferă de „Iohannită”

Fostul premier Victor Ponta susţine că Dacian Cioloş şi Guvernul pe care îl conduce nu au niciun merit legat de sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu, inaugurat joi. Mai mult, spune Ponta, Dacian Cioloş ar trebui să îşi ceară scuze pentru că nu i-a invitat la Deveselu pe Traian Băsescu, pe el sau pe fostul vicepremier Gabriel Oprea sau măcar pe fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa, fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean şi fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu.

12 mai 2016, 13:52
Ponta: Cioloş nu are niciun merit legat de proiectul de la Deveselu. Sper că nu suferă de „Iohannită”

Este prima data cand nu e cazul sa il mai iert pe Dacian Ciolos, pentru ca in acest caz mitocania este prea evidenta ( si credeam ca nu il caracterizeaza)! Avand in vedere faptul ca el personal si Guvernul sau nu au absolut niciun merit legat de proiectul de le Deveselu, dar si faptul ca aliatii NATO si cei americani stiu foarte bine cu cine au luat decizii si cu cine au lucrat din 2011 pana acum, era absolut normal sa invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contributie la asta! Si sper ca domnul Ciolos nu sufera de boala numita „Iohannita” – adica sa iti asumi ce fac altii doar pentru ca tu esti total incapabil sa faci ceva!„, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Fostul premier consideră că Dacian Cioloş ar trebui să îşi ceară scuze. „Daca pe Basescu, pe Gabi Oprea si pe mine nu ii da voie Iohannis sa ne invite (dupa ce a fost prins ca a furat o casa, nici eu nu vreau sa ma afisez cu el, ca ma compromit) cel putin pe Mircea Dusa, Titus Corlaltean si Bogdan Aurescu era de bun simt sa ii vad la ceremonie!

Dacian, astept cu incredere ca pentru aceasta gafa total impardonabila sa iti prezinti scuzele cuvenite! Sa nu ma dezamagesti, te rog!„, a mai scris Ponta.

Scutul antirachetă de la Deveselu, început în 2013 şi finalizat anul trecut, în urma unei investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari, este operaţionalizat joi, la cinci ani de la finalizarea negocierilor România-SUA. La ceremonia de certificare operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apărării al SUA, Robert Work, premierul Dacian Cioloş, miniştrii Apărării şi Afacerilor Externe, Mihnea Motoc şi, respectiv, Lazăr Comănescu.

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Deveselu, că scutul antirachetă respectă prevederile Cartei ONU și este destinat exclusiv apărării legitime împotriva amenințării cu rachete balistice, nefiind îndreptat împotriva cuiva anume.

Facilitatea de la Deveselu respectă pe deplin prevederile Cartei ONU și nu este îndreptată împotriva cuiva anume, este un mijloc destinat exclusiv legitimei apărări împotriva amenințărilor cu rachete balistice, întărește totodată capacitatea NATO de apărare antirachetă și extinde aria de acoperire și protecție pentru statele aliate sudice și centrale din Europa, reducând semnificativ riscul unor eventuale atacuri balistice din afara spațiului euro-atlantic”, a spus premierul la inaugurarea Sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu.

Cioloș a calificat acest eveniment drept un moment cu o importanță specială „atât pentru România cât și pentru Statele Unite ale Americii cât și pentru Alianța Nord Atlantică și securitatea europeană în ansamblul său”, în contextul în care mediul de securitate continuă să fie amenințat.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu dezvăluie de ce a anulat participarea la inaugurarea bazei Deveselu