Ponta, despre legea salarizării: Să facem ordine în haosul care stăpâneşte salarizarea în zona publică

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri că următorul proiect important al Guvernului pentru a doua parte a anului este legea salarizării în sectorul public, astfel încât angajații să aibă salarii care să îi "țină cât se poate de mult dincolo de tentații legate de corupție".

27 mart. 2015, 16:52
Ponta, despre legea salarizării: Să facem ordine în haosul care stăpâneşte salarizarea în zona publică

„Imediat după ce finalizăm dezbaterea și adoptarea acestor Coduri (Fiscal și de procedură fiscală-n.r.), în partea a doua a anului, din punctul de vedere al Guvernului, cel mai important nou proiect pe care pornim este cel referitor la legea salarizării. (…) Care sunt însă ideile: în primul rând, un pic de ordine în haosul care stăpânește în acest moment salarizarea în zona publică, o scară a valorilor cât de cât de înțeles și logică, cât mai puține clase, trepte, încurcături și un mod de salarizare pentru angajații din domeniul public, și aici mă refer la medici, la profesori, la militari, pompieri, funcționari publici care, pe de o parte, să le asigure un trai decent, pe de altă parte să-i țină cât se poate de mult dincolo de tentații legate de corupție. Noi lucrăm doar la efect, fapte de corupție, și e foarte bine, dar cred că trebuie să lucrăm și la cauză. Și trebuie să oferim celor care lucrează, așa cum s-a făcut cu mare succes în zona magistraților, acolo unde sunt salarii foarte mari și unde cauzele de corupție sunt din ce în ce mai rare, trebuie să mergem mai departe către celelalte zone ale sectorului public și să oferim o stabilitate și o perspectivă de carieră din acest punct de vedere, evident, putând să cerem atunci mult mai multă competență, mult mai multă eficiență și mult mai multe realizări în activitate”, a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

Ce SALARII BRUTE le propune Guvernul BUGETARILOR. Sindicatele ACUZĂ Executivul de INCOMPETENŢĂ

Premierul a anunțat că ministerul Muncii și alte ministere „lucrează pentru a pregăti concepția referitoare la legea salarizării, însă discuția în detaliu poate avea loc după ce avem Codul fiscal și Codul de procedură fiscală”.