Ponta: Duminică voi avea o listă clară cu actele normative care nu pot fi întârziate, luni va fi o şedinţă pregătitoare de Guvern

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a anunţat, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă la Guvern, că, la solicitarea premierului Sorin Grindeanu, duminică va avea o listă clară a actelor normative care nu pot fi întârziate, iar luni va avea loc o şedinţă pregătitoare de Guvern.

17 iun. 2017, 15:05
Ponta: Duminică voi avea o listă clară cu actele normative care nu pot fi întârziate, luni va fi o şedinţă pregătitoare de Guvern

„La solicitarea premierului, am lucrat cu aparatul din subordinea Guvernului şi mâine voi avea lista clară a actelor normative care trebuie adoptate fără întârziere – legate de fonduri europene şi diverse acte care nu pot fi întârziate până se lămureşte situaţia. Luni va fi o şedinţă pregătitoare ca să vedem partea de avizare”, a afirmat Ponta.

Sorin Grindeanu recunoaşte că a avut discuţii cu UDMR. Despre o negociere cu Traian Băsescu: Eu nu, poate preşedintele PSD

El a spus că unii miniştri şi-au delegat atribuţiile, iar alţii, precum ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-au delegat atribuţiile şi lucrează.

„La solicitarea primului-ministru am luat legătura cu ministrul de Interne, doamna Carmen Dan, care era la birou. M-a informat la efectele negative ale precipitațiilor din această perioadă. Mi-a transmis și în scris toate măsurile pe care IGSU le-a luat deja. Înțeleg că sunt în acest fel activate toate mecanismele necesare pentru a nu exista efecte negative mai mult decât ceea ce s-a întâmplat în Alba, Buzău, Dâmbovița, Timiș, Argeș și în municipiul București. În continuare, la Ministerul de Interne, sub coordonarea directă a ministrului, secretarii de stat, toți cei care au atribuții în domeniu se ocupă în această seară și vor informa Guvernul și pe primul-ministru dacă este nevoie sau dacă va fi nevoie de ceva în plus față de ceea ce desfășoară la Ministerul de Interne”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Ponta a mai spus că va prezenta acestă situaţie premierului, astfel încât să nu se piardă bani, până la rezolvarea situaţiei din Guvern.

„Trebuie să păstrăm barca pe apă”, a adăugat fostul premier.

Victor Ponta, la Palatul Victoria. Sorin Grindeanu revine sâmbătă seara în Capitală

Ponta a mai precizat că preluarea efectivă a portofoliului Secretariatului General al Guvernului va avea loc luni.

El a precizat că a avut o primă discuție, sâmbătă, pe acest subiect cu fostul șef al instituției, Mihai Busuioc.

„A fost fostul secretar general. A fost prezent ( la sediul Guvernului — n.r.). Eu sunt o persoană instituțională atunci când lucrez într-o instituție și domnia sa la fel. Dincolo (…) de partea politică sunt convins că lucrurile intră în normalitate. Luni vom face efectiv procesul-verbal de predare primire al documentelor pe care domnia sa le avea. Și i-am și cerut sprijinul pentru ceea ce știam că e foarte urgent. Sunt convins că mi-l va acorda în continuare”, a mai spus Ponta.