Ponta: Republica Moldova trebuie sprijinită pe fondul crizei din Ucraina

Prim-ministrul român Victor Ponta a declarat că România nu este în pericol față de evenimentele din Ucraina, însă se vor depune toate eforturile pentru a proteja și sprijini Moldova, potrivit Unimedia.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 14:19
Ponta: Republica Moldova trebuie sprijinită pe fondul crizei din Ucraina

El a afirmat că regiunea este un focar de pericol, iar toate eforturile trebuiesc concentrate asupra protejării parcursului european al Moldovei.

Întrebat de jurnalişti despre informaţii furnizate de presa rusă potrivit cărora România nu ar rezista mai mult de 30 de minute în faţa unui război, Ponta a răspuns: „Ar rezista mult mai mult”.

 „Vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol. Luni, împreună cu ministrul Mircea Duşa, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării, n.red.) toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fratilor de pe peste Prut. Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare”, a spus Ponta.
 
Potrivit lui Ponta, acesta va propune Consiliului Suprem să aibă din partea tuturor instituțiilor guvernamentale șiserviciului de informații o analiză foarte clară despre ceea ce pot și trebuie să facă pentru a sprijini guvernul pro-european și legitim al Republicii Moldova.