Veste bună: POSDRU 2007-2013 ar putea fi deblocat în mai-iunie

Ministrul de resort, Aura Răducu, a anuntat intr-o conferinta de presa ca reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene spera ca ridicarea intreruperii Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane sa fie realizata in mai-iunie. 

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 09:38
Veste bună: POSDRU 2007-2013 ar putea fi deblocat în mai-iunie

„O cerere de plată de 167 milioane euro a fost întreruptă din cauza unor probleme ale sistemului de management și control în perioada 2007-2013. Am avut discuții cu autoritatea de audit națională cât și cu echipa de audit de la Comisia Europeană, sperăm să se rezolve cât mai repede problemele și să convingem că au fost luate toate măsurile pentru a nu se mai repeta aceste deficiențe în perioada următoare și sperăm ca în mai sau începutul lunii iunie să se ridice restricția de neplată a acestei cereri de plată sau să se ridice întreruperea programului POSDRU”, spune Aura Răducu.

Ea spune ca, intr-un caz nefericit, corectiile vor fi suportate de bugetul de stat, dar asigura ca nu se va intampla acest lucru. Afirma ca „O parte din corecții se vor finanța și au fost finanțate de-a lungul timpului de la bugetul de stat. Proiectele sunt finalizate, contractate, deci în cel mai rău caz, și sperăm să nu se întâmple așa ceva, ele vor fi suportate de la bugetul de stat”.

La data de 1 martie, MFE a anuntat ca a primit o notificare cu privire la intreruperea termenului de plata pentru cererea intermediara trimisa la 1 decembrie 2015 din partea Comisiei Europene, potrivit Agerpres.ro. Motivele ar fi o deficienta in functionarea de management și control al POSDRU.