Poveste de film în Dolj. Un agent de pază a salvat opt migranti sirieni

Un agent de pază din Dolj a devenit peste noapte un adevărat erou, după ce a salvat opt migranţi sirieni abandonaţi de călăuze pe malul românesc al Dunării.

27 sept. 2016, 14:02
Poveste de film în Dolj. Un agent de pază a salvat opt migranti sirieni

Opt refugiați sirieni, abandonaţi de călăuze pe malul românesc al Dunării, au fost salvați de un agent de pază din Dolj. Cei care i-au abadonat i-au minţit pe sirieni că au ajuns în Ungaria.

Mihai Cadea, care este agent de pază la o firmă din localitatea doljeană Măceşu de Jos, povesteşte că era la volanul maşinii când i-au sosit în faţă patru adulţi şi patru copii. Şi-a dat seama imediat că erau refugiaţi. Ei erau îngheţaţi de frig şi nu mai mâncaseră de foarte mult timp. Impresionat, bărbatul i-a băgat în maşina sa pentru a se încălzi, iar copiilor chiar le-a dat nişte şosete. Apoi, a mers la magazinul din sat şi le-a cumpărat ceva de mâncare.

Citeşte şi România promite că va primi de 10 ori mai mulţi refugiaţi decât în 2015

Bărbatul i-a anunţat apoi pe poilţiştii de frontieră, care i-au predat pe refugiaţi autorităţilor din Bulgaria. Înainte de a-i preda, poliţiştii de frontieră au făcut însă şi ei chetă pentru a le cumpăra refuguiaţilor ceva de mâncare.