POVESTE DE VIAŢĂ. O fetiţă fără mâini şi fără picioare, abandonată la naştere, merge la şcoală alături de colegi fără dizabilităţi FOTO

Delia Ayana, o fetiţă fără mâini şi fără picioare abandonată de mama la naştere, în 2011, este de luni, 10 septembrie, elevă în clasa pregătitoare într-o şcoală din Bârlad. Alături de ea, alte două fetiţe cu dizabilităţi au fost incluse în învăţământul de masă, fiind colege în aceeaşi clasă.

12 sept. 2018, 08:53

Povestea Deliei, fetiţa născută în urmă cu şapte ani la Maternitatea din Huşi şi abandonată de mamă la scurt timp după naştere, a impresionat opinia publică din România, dar şi de peste hotare.

Citeşte şi Veşti bune pentru elevi: Vacanţa se prelungeşte cu o săptămână

Deşi părinţii biologici au abandonat-o, speriaţi de malformaţiile cu care s-a născut, Delia a avut parte de multă atenţie şi dragoste din partea specialiştilor complexului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde creşte alături de alţi copii cu probleme. Au sprijinit-o în toţi aceşti ani, fetiţa fiind inclusă în îmvăţântul preşcolar, iar de ieri este elevă.

Delia a fost inclusă într-o clasă obişnuită a Şcolii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Alături de ea, alte două fetiţe cu dizabilităţi, una provenind din sistemul instituţionalizată, cealaltă dintr-o familie, vor învăţa alături de ceilalţi copii. Şansa celor trei fetiţe a fost să fie acceptate de o învăţătoare iubitoare şi dedicată, un cadru didactic cu experienţă în activităţile cu copii cu dizabilităţi, fiind voluntar într-o asociaţiei care se ocupă ce copii cu handicap sever.

Continuarea articolului pe adevarul.ro.