Poveştile cutremurătoare ale celor cinci oameni ucişi în Brăila de un şofer drogat

O tragedie a avut loc luni dimineaţă în Brăila. Cinci persoane au murit după ce au fost lovite în plin de o maşină. Oamenii aşteptau autobuzul în staţie pentru a merge la serviciu.

04 apr. 2016, 14:37
Poveştile cutremurătoare ale celor cinci oameni ucişi în Brăila de un şofer drogat

Un groaznic accident de circulaţie a avut loc luni dimineaţa în Brăila. Un şofer drogat a mers mai intâi câteva sute de metri pe contrasens, cu viteză maximă. În clipa in care i-a apărut in faţă o maşină, a tras de volan şi a intrat direct in staţia de autobuz. Patru oameni au murit pe loc, doi dintre ei erau soţ şi soţie. O altă victimă a decedat in drum spre spital.

Nicoleta Pârlog – 41 de ani – mamă a doi copii, o fată de 18 ani (clasa a XII-a) şi un băiat de 10 ani (clasa a IV-a). Femeia lucra la o fabrică de încălţăminte de pe Râmnicu Sărat.

Soţii Oprea – Nicoleta (37 de ani) şi Florin (40 de ani). Ea lucra ca vânzătoare în Piaţa Mare, iar el la Uzina de Apă. Au un băiat de 10 ani, clasa a IV-a.

Mirela Iosub – 41 de ani, nu are copii. Lucra ca vânzătoare la un magazin alimentar din Piaţa Concordia.

O altă femeie, Anişoara Toader, 52 de ani, lucra la o fabrică de confecţii, scrie adevarul.ro.

Şoferul care a omorât 5 oameni într-o staţie de autobuz din Brăila era drogat. Tânărul de 27 de ani, cunoscut ca epileptic, a fost depistat pozitiv cu 3 substanţe interzise. De altfel, in scenele filmate de camerele de supraveghere se vede cum el gonea nebuneşte pe contrasens şi a intrat în oameni fără nicio urmă de frânare. Accidentul a avut loc pe o şosea aglomerată, într-un cartier mărginaş al Brăilei.

În maşina care a provocat tragedia se aflau şoferul şi o femeie. Amândoi sunt acum in spital. Şoferul are 128 de kilograme şi a fost scos cu greu din maşina distrusă.

De la începutul anului 2016, s-au produs o serie de astfel de evenimente rutiere soldate cu victime:

13 martie 2016 — șoferul și trei pasageri ai unei autoutilitare au fost răniți, după ce mașina în care circulau a intrat în coliziune cu un TIR, pe raza localității Ileanda din județul Sălaj.

12 martie 2016 — două persoane au murit în urma coliziunii a trei autoturisme pe DN2 (E85), care a avut loc în zona localității Bogdan Vodă, situată la 67 km de municipiul Bacău. O femeie în vârstă de 56 de ani a murit pe loc în urma impactului, iar un bărbat de 57 de ani a decedat imediat ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe din Bacău, unde a fost transportat de echipajul unei ambulanțe.

10 martie 2016 — un accident rutier s-a produs pe o stradă din Cluj-Napoca, prin coliziunea dintre o autocisternă și un autobuz. Șase persoane, între care doi copii minori, au fost rănite.

27 februarie 2016 — un accident rutier s-a produs pe DN11, în zona comunei Sănduleni, județul Bacău și s-a soldat cu moartea unui tânăr de 22 de ani și rănirea gravă a altor patru persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu autocar.

11 februarie 2016 — un accident rutier s-a produs pe șoseaua Giurgiului din Capitală, o femeie fiind lovită mortal de un autoturism, în timp ce șoferul parca mașina.

5 februarie 2016 — un grav accident rutier produs pe DN 1, la Strejnic, județul Prahova, în care au fost implicate un TIR și un autocar, s-a soldat cu cinci morți și 28 de răniți. Autocarul, în care se aflau 33 de oameni, a intrat în coliziune cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieșind că de vină pentru producerea accidentului ar fi fost șoferul autocarului. La fața locului s-a intervenit cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

3 februarie 2016 — un accident rutier grav s-a produs pe podul Băneasa, în zona IKEA, din București, în urma căruia au fost rănite patru persoane, între care doi copii de 5 și 6 ani. Accidentul s-a produs din cauza unui șofer care a pierdut controlul volanului autoturismului în care se afla și a intrat într-o mașină care venea din sens opus.

27 ianuarie 2016 — patru persoane au murit și una a fost grav rănită într-un accident rutier pe DN 10 Buzău-Brașov, pe raza localității buzoiene Viperești, autorul accidentului fiind un șofer în vârstă de 71 de ani, care a intrat pe contrasens.

24 ianuarie 2016 — un grav accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs în zona Podului Străulești din Capitală și s-a soldat cu șase răniți. Un autovehicul marca BMW, care circula dinspre Bucureștii Noi spre Restaurantul Doi Cocoși, a pierdut controlul la aproximativ 100 de metri după Podul Străulești, intrând pe contrasens și lovind alte două autoturisme, o Dacia Duster și un Chevrolet.

21 ianuarie 2016 — trei persoane au fost rănite într-un accident de circulație produs pe raza localității Turț, județul Satu Mare.

21 ianuarie 2016 — o persoană a fost rănită într-un accident rutier din Drobeta Turnu Severin, produs la intersecția Bulevardului Tudor Vladimirescu cu strada George Coșbuc, din cauza vitezei excesive.

20 ianuarie 2016 — o persoană a murit și una a fost rănită, în municipiul Giurgiu, după ce mașina în care se aflau a intrat într-un autocamion cu remorcă pe DN 5 Giurgiu-București și a fost acroșată totodată de un alt autoturism care venea din spate.

18 ianuarie 2016 — o persoană a fost rănită într-un accident în care au fost implicate un microbuz și un autoturism, pe Podul Grant din Capitală.

18 ianuarie 2016 — trei persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre două mașini, în județul Sibiu, pe Drumul Național 14, la Slimnic.

16 ianuarie 2016 — un bărbat a decedat, într-un accident pe DN 1D, la ieșirea din Albești spre Ciorani, după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

16 ianuarie 2016 — un tânăr a murit, iar alți trei au fost grav răniți, după ce automobilul cu care călătoreau a intrat într-un copac, pe DJ 220, pe raza localității buzoiene Cochirleanca.

15 ianuarie 2016 — o persoană a murit și alte două au fost rănite, pe DN1, la ieșirea din Alba Iulia, spre Sebeș, într-un accident care a implicat un autotren și două autoturisme.

14 ianuarie 2016 — un tânăr de 25 de ani a murit și alte patru persoane au fost rănite, în accidente rutiere produse în județul Olt.

11 ianuarie 2016 — patru persoane au fost rănite într-un accident pe drumul care face legătura între municipiul Târgu-Jiu și localitatea Dobrița.

10 ianuarie 2016 — trei persoane au murit și alte patru au fost rănite, într-un accident rutier produs în comuna Curtișoara, la câțiva kilometri de municipiul Slatina, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat peste fundația unei case.

9 ianuarie 2016 — trei persoane au fost rănite la Hârșova, după ce o mașină a Poliției, care se deplasa de la București la Constanța, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus.

7 ianuarie 2016 — un bărbat, cetățean francez, și o femeie au fost răniți într-un accident rutier produs pe DN 2, în zona localității Obrejița, județul Vrancea.

4 ianuarie 2016 — o persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite, în urma unui accident rutier produs pe DN 2, pe raza localității buzoiene Limpeziș, după ce un autoturism oprit în afara părții carosabile a fost lovit din spate de un altul.

3 ianuarie 2016 — o persoană a murit și alte șase au fost rănite pe DN 17, în localitatea Șieu Măgheruș din județul Bistrița-Năsăud, după ce șoferul unui autoturism a încercat să efectueze o depășire, moment în care a acroșat mașina aflată în fața sa, după care a ciocnit o altă mașină care circula regulamentar din sens opus.