Poziţia oficială a BRD, în dosarul bancherilor. Directorul general, SURPRINS de cercetarea adjuncţilor săi

Directorul BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, spune, într-un comunicat referitor la ancheta DIICOT privind fraudarea BRD, că sunt vizate dosare vechi pe care le-a adus la cunostinţa anchetatorilor acum trei ani, el declarându-se totuşi suprins de cercetarea în acest dosar a doi direcori adjuncţi în funcţie

RomaniaTV.net
19 mai 2015, 19:44
Poziţia oficială a BRD, în dosarul bancherilor. Directorul general, SURPRINS de cercetarea adjuncţilor săi

„BRD salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudei cu credite comisă împotriva băncii. Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinţa organelor de cercetare acum aproape trei ani şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment. Sunt totuşi foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncti în funcţie, împotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere şi în care îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte. BRD va continua să colaboreze cu maximă transparenţă cu autorităţile pentru finalizarea acestui dosar”, se arată în comunicatul semnat de Philippe Lhotte, director general al BRD Groupe Société Générale.

Procurorii DIICOT au anunţat marţi seară că au pus sub acuzare 29 de persoane în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, printre care se află omul de afaceri Remus Truică și fosta sa soție, Irina.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani, iar Irina Truică de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

CITEŞTE ŞI Dezvăluiri despre mafia bancherilor. Cum funcţiona mecanismul de acordare a creditelor pentru VIP-uri

În același dosar, mai sunt urmăriți penal fostul senator Sorin Roșca-Stănescu, omul de afaceri Adrian Sârbu, precum și foști directori ai Sucursalei BRD Dorobanți sau membri în Comitetul de Credit din Centrala BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Alte persoane puse sub acuzare sunt: Cristian Relu Aparaschivei, Gabriela Cristina Mazilu, Ilie Marius Coconete, Ștefan Muntean, Ionuț Nicoreșteanu, Nicolae Ciumeti, Eugen Constantin Pop , Mirela Giorgiana Pop, George Lișu, Andrei Bejenaru, Dan Octavian Harabagiu, Marian Gheorghe, Alexandra Minola Șerban, Dumitru Diaconescu, Dorin Cornel Drulă și S.N.E.

Citeşte şi Omul de afaceri Remus Truică, pus sub control judiciar. Averea sa a fost pusă sub sechestru