PRĂPĂD DUPĂ INUNDAŢII în Mehedinţi: Un mort, doi dispăruţi şi un versant prăbuşit VIDEO

În localitatea Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, şase familii au fost deja evacuate, după ce apa a pătruns în casele lor. Drumul Naţional 6, între Orşova şi Turnu Severin este închis, sute de TIR-uri fiind blocate.

16 sept. 2014, 05:33
PRĂPĂD DUPĂ INUNDAŢII în Mehedinţi: Un mort, doi dispăruţi şi un versant prăbuşit VIDEO

În localitatea Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, aproape 1.000 de oameni sunt izolaţi, iar şase familii au fost deja evacuate, potrivit România TV.

Puhoaiele au invadat gospodăriile oamenilor din Eşelniţa, iar apa a ajuns şi în case. Doi pensionari nu mai pot ajunge la drum, ei fiind nevoiţi să ocolească câţiva kilometri dealul din spatele casei pentru a ajunge să se aprovizioneze cu alimente.

Un pod din localitate Eşelniţa s-a rupt, după ce râul s-a umflat. Drumarii au pus dale în zona unde apa a erodat piciorul podului, în speranţa că vor reuşi să-l salveze. În caz contrar, sute, dacă nu chiar mii de familii din această zonă de pe clisura Dunării, vor rămâne izolate.

Pe drumul dintre Orşova şi Drobeta Turnu Severin, doi şoferi de TIR au trecut prin clipe de groază. Ei s-au trezit cu autotrenurile aproape îngropate în pământ, după ce un versant s-a prăbuşit. „A căzut muntele pe mine. Noroc că am apucat să sar din cabină. Eram oprit, pentru că nu se putea circula„, a declarat şoferul.

Autorităţile au decis să închidă Drumul Naţional 6, care leagă Orşova de Turnu Severin. echipajele de poliţie care monitorizează respectiva arteră de circulaţie recomandă participanţilor la trafic utilizarea rutei ocolitoare Drobeta Turnu Severin – Târgu-Jiu – Baia de Aramă – Băile Herculane.

Din cauza viiturilor, o persoană şi-a pierdut viaţa. Un bărbat de 60 de ani din Orşova a murit în propria sa maşină. Acesta a oprit când a văzut că plouă torenţial, iar maşina i-a fost luat de puhoaie.

Tot în Mehedinţi, doi oameni sunt daţi dispăruţi. O femeie de 70 de ani şi un bărbat de 54 de ani erau pe deal cu vitele atunci când au fost luaţi de ape.

CITEŞTE ŞI: Zeci de elevi şi profesori din Mehedinţi, EVACUAŢI din cauza INUNDAŢIILOR