Judeţul Mehedinţi este sub ape. Un versant s-a prăbuşit peste mai multe maşini VIDEO

Situaţie dezastruoasă din cauza inundaţiilor, în judeţul Mehedinţi. Un versant s-a prăbuşit, luni seară, peste două tiruri, iar una dintre maşini era că cadă într-o râpă adâncă de 20 de metri. Sute de autoturisme au rămas blocate pe drumul care leagă Orşova de Drobeta Turnu Severin. Puhoaiele au provocat adevărate pagube şi în localitatea Eşelniţa din judeţ unde în jur de o mie de oameni au rămas izolaţi, iar zeci de gospodării sunt inundate.

15 sept. 2014, 15:12

Mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi au fost inundate, luni, de viiturile formate pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de duminică spre luni. Un om a murit, alţi doi sunt daţi dispăruţi, în timp ce peste 900 de gospodării din sud-vestul ţării sunt sub ape.

Autorităţile din Mehedinţi au intervenit, luni dimineaţă, pentru salvarea a 20 de persoane din unele gospodării situate în cartierul Grasca al municipiului Orşova, care au fost parţial afectate de aluviuni şi viiturile provocate de ploile abundente, potrivit Agerpres.

Un bărbat şi o femeie din comuna Eşelniţa au fost date dispărute ca urmare a torenţilor care au inundat majoritatea gospodăriilor. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost smuls de viitură chiar de lângă rude, acestea încercând să-şi protejeze bunurile din faţa puhoaielor, iar bătrâna de 70 de ani este de negăsit, nimeni neştiind ce s-a întâmplat cu ea.

Din cauza inundaţiilor produse în localitate, traficul rutier pe drumul naţional DN 57 care face legătura municipiului Orşova cu oraşul Moldova Veche a fost întrerupt, blocând accesul către localităţile Dubova, Eibenthal, Baia Nouă şi Sviniţa.

CITEŞTE ŞI ALUNECARE de TEREN în Mehedinţi. Un bărbat a murit după ce maşina sa a fost ÎNGHIŢITĂ de PĂMÂNT

Un şofer a murit după ce a fost surprins de o alunecare de teren, la ieşirea din Orşova, judeţul Mehedinţi. Din cauza ploilor torenţiale, pământul s-a surpat şi a căzut peste autoturism.

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti s-au deplasat la locul tragediei. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, deoarece aceştia au fost nevoiţi să meargă pe jos mai mult de un kilometru pentru a ajunge la maşină. Pompierii au reuşit cu greu să îl scoată pe bărbat din maşină, iar medicii au încercat să îl resusciteze însă fără rezultat.

Tot din cauza ploilor torenţiale, 67 de elevi şi 18 profesori din mai multe şcoli aflate în oraşul Orşova, judeţul Mehedinţi, au fost evacuaţi şi transportaţi în condiţii de siguranţă în afara zonelor de risc cu ajutorul echipajelor Poliţiei de Frontieră.

Clădirea Finanţelor Publice din municipiul Orşova a fost şi ea inundată de apa acumulată de-a lungul străzii pe care se află, situată pe faleza Dunării. Directorul instituţiei, Alexandra Băloi, a declarat că apa pluvială a acoperit garajul şi zona tezaurului, aflate la subsolul clădirii.

„De asemenea, apa a pătruns şi în camera în care se află arhiva instituţiei. Înălţimea spaţiilor inundate este de trei metri”, a precizat Băloi.

Pompierii fac eforturi disperate de evacuare a apei din instituţie, dar aceasta continuă să se scurgă din strada care este complet acoperită.

CITEŞTE ŞI COD GALBEN de PLOI PUTERNICE în cinci judeţe

Meteorologii au anunţat că de luni vremea se schimbă, iar toamna îşi intră în drepturi. Mai mult şi hidrologii au emis mai multe atenţionări de inundaţii în mai multe bazine hidrografice din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

VEZI ŞI PLOILE TORENŢIALE au făcut PRĂPĂD în Mehedinţi: Un drum naţional şi mai multe gospodării au fost inundate

Conform bilanţului provizoriu, până în acest moment au fost afectate de inundaţii 12 localităţi.

„Am cerut conducerii inspectoratelor de urgenţă din judeţele limitrofe celor afectate de inundaţii să fie pregătite să susţină misiunile aflate acum în derulare şi utilaje suplimentare. În prezent se acţionează cu 200 de forţe reprezentând poliţişti, jandarmi şi e constituită o echipă operativă cu peste 250 de oameni şi cu 71 de mijloace tehnice de intervenţie. Am dispus în această dimineaţă ca elicoptere ale MAI să fie pregătite să participe la misiunile de intervenţie şi salvare de persoane”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.


loading...