Prefectul Capitalei: Fosta fabrică de bere „Bragadiru” prezintă probabil în continuare risc pentru siguranţa cetăţenilor

Prefectul Capitalei, Adrian Petcu, a precizat miercuri că fosta fabrică de bere "Bragadiru" prezintă foarte probabil în continuare risc pentru cetățeni și că vor trebui găsite măsuri pentru punerea în siguranță a clădirii în ansamblul său.

20 sept. 2017, 09:44
Prefectul Capitalei: Fosta fabrică de bere „Bragadiru” prezintă probabil în continuare risc pentru siguranţa cetăţenilor

„Legat de evenimentul de ieri, cu fosta fabrică de bere ‘Bragadiru’ (…), vă informez că în cursul zilei de ieri colegii de la ISU au îndepărtat toate elementele construcției care reprezentau un pericol iminent pentru siguranța cetățenilor, însă vor trebui găsite măsuri în continuare pentru punerea în siguranță a clădirii în ansamblul ei, deoarece foarte probabil prezintă în continuare risc pentru siguranța cetățenilor. În momentul de față sunt îndepărtate toate elementele care erau iminent să se prăbușească”, a spus prefectul la un comandament de la Primăria Municipiului București (PMB).

La rândul său, primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că bucata de acoperiș desprinsă marți din acoperișul imobilului putea să fie un pericol pentru populație.

„Autoritatea publică poate să dea amenzi, dar cred că trebuie să conștientizeze toți proprietarii și administratorii de clădiri că au o responsabilitate prevăzută în lege și cu siguranță, dacă aceste lucruri vor continua, vom fi nevoiți să solicităm modificarea cadrului legislativ tocmai pentru a-i pune în siguranță pe cetățeni”, a adăugat Firea.

Marți, PMB preciza că, urmare a desprinderii parțiale a învelitorii din tablă a unui corp de clădire a imobilului din Calea Rahovei nr.157, Sector 5, aflat în proprietatea SC Rahova Halls — American Mall SRL și prăbușirea acesteia pe partea carosabilă a bulevardului George Coșbuc, după solicitarea reprezentanților Inspectoratului Regional în Construcții București — Ilfov, un expert tehnic autorizat MLPAT s-a deplasat la fața locului și a dispus măsuri de punere în siguranță de îndată, având în vedere riscul major de prăbușire necontrolată a întregului acoperiș pe partea carosabilă.

Clădirea face parte din ansamblul Palatul și Fabrica de Bere — „Bragadiru”, care este clasat ca monument istoric, înscris pe Lista Monumentelor Istorice a Municipiului București din anul 2015.