Premierul Cehiei, piratat de hackerii care se opun primirii de refugiaţi

Mesageria electronică privată a premierului ceh a fost piratată de hackeri care se opun cu înverşunare primirii de refugiaţi sosiţi în Europa din zonele de conflict din ţara lor.

05 ian. 2016, 17:17
Premierul Cehiei, piratat de hackerii care se opun primirii de refugiaţi

Mesageria personală a primului ministru ceh Bohuslav Sobotka a fost ținta unui atac al unor pirați informatici, care i-au sustras mesaje apărute ulterior pe un website antiimigrație, scrie presa locală citată marți de agenția EFE, potrivit Agerpres.

Respectivul website, intitulat White Media și al cărui slogan este ‘Adevărul împotriva neomarxismului’, a publicat zeci de mesaje trimise primului ministru de consilierii săi și de alți politicieni și funcționari, precum și răspunsurile pe care premierul social-democrat le-a dat acestor mesaje.

O mare parte din conținuturile acestui website susțin respingerea migranților musulmani și fac referire la o politică de ‘xenofilie’, în antiteză cu xenofobia de care sunt acuzați adversarii primirii acestor migranți.

Citeşte şi Merkel nu vrea să limiteze numărul de refugiaţi la 200.000 pe an

Spre deosebire de președintele Milos Zeman, premierul Bohuslav Sobotka s-a arătat mai îngăduitor față de politica europeană favorabilă imigrației. Prin urmare, piratarea mesageriei sale electronice de către acest grup antiimigrație este cel mai probabil o acțiune de represalii pentru pozițiile exprimate pe acest subiect de șeful executivului.

Atacul informatic survine după un altul petrecut cu câteva săptămâni în urmă, când contul de Twitter al lui Sobotka a fost accesat de hackeri care au postat acolo mesaje împotriva refugiaților, atribuindu-le premierului.