Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri pentru ca românii să înţeleagă necesitatea vaccinării copiilor UPDATE

Premierul Mihai Tudose a precizat că, în România, sunt 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 - la poliomielită, cerându-i ministrului Sănătății, Florian Bodog, să stabilească "un procedeu" prin care să înțeleagă toți românii necesitatea vaccinării copiilor.

13 iul. 2017, 11:22
Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri pentru ca românii să înţeleagă necesitatea vaccinării copiilor UPDATE

UPDATE Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, joi, că a fost făcută o estimare a cheltuielilor necesare pentru pornirea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

„Am făcut o evaluare a situației prezente și s-a făcut o estimare a cheltuielilor necesare pentru a porni producția. S-a făcut o simulare (…) numai pe vaccin gripal și pe BCC sau o simulare pe mai multe tipuri de vaccinuri. În același timp, considerăm că este necesar să separăm activitatea de laboratoare, de excelență, activitatea de cercetare, de activitatea de producție, toate acestea producându-se sub același acoperiș, al Institutului Cantacuzino, însă să aibă trei linii directe de acțiune”, a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a mai spus că raportul a fost depus la Cabinetul premierului Mihai Tudose.

„Deci avem necesar de spațiu și necesar financiar”, a afirmat, la rândul său, șeful Executivului.

Potrivit lui Bodog, spațiile necesare sunt disponibile. „Spațiile le avem. Există două terenuri — unul situat în Băneasa”, a precizat Bodog.


„Sunt 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 nevaccinați la poliomielită (…) Nu e bine”, a declarat Tudose la începutul ședinței de Guvern de joi.

Totodată, șeful Executivului i-a solicitat ministrului Sănătății să stabilească un procedeu prin care românii să înțeleagă necesitatea vaccinării copiilor.

„Cel târziu săptămâna viitoare, să aveți împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliți un procedeu prin care să înțeleagă toți românii că trebuie să fie vaccinați copiii. Nu se poate așa ceva, fiindcă înțeleg că vaccinurile le avem, dar nu reușim să ajungem cu el la destinatari”, a mai afirmat Tudose.

Citeşte şi: Guvernul realocă bursele pentru medicii rezidenţi. Ordinea de zi a şedinţei de guvern