Premierul Nicoale Ciucă, prima reacție după ce Vladimir Putin a chemat rezerviștii pentru războiul din Ucraina: „Sperăm ca situația să nu escaladeze!”

Nicolae Ciucă, premierul României, a oferit prima reacție după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor, pentru ca războiul din Ucraina să treacă în cea de-a doua etapă. 

21 sept. 2022, 11:23
Premierul Nicoale Ciucă, prima reacție după ce Vladimir Putin a chemat rezerviștii pentru războiul din Ucraina: „Sperăm ca situația să nu escaladeze!”

Miercuri, 21 septembrie, oficialul Guvernului așteaptă noi poziții din partea NATO și UE. De asemenea, Nicolae Ciucă speră ca tensiunile din regiune să nu escaladeze.

„Ne menținem atitudinea echilibrată, vom continua să analizăm cu calm situația cu aliații NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța că situația din zona de conflict să nu escaladeze”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Pagube majore pentru armata lui Volodimir Zelenski, susțin rușii

 

Se anunță mobilizare masivă în Rusia, după „prima etapă” a conflictului regional cu Ucraina. Scopul principal al războiului rămâne eliberarea Donbasului de neonaziști, a transmis Putin.

Oficialul rus a avertizat că NATO șantajează cu războiul nuclear, dar Rusia se va opune și-și va apăra suveranitatea. Mai mult, Putin a anunțat că armata controlată de la Kremlin dispune de arme de distrugere în masă mult mai performante decât Occidentul.

„300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme”, a spus Serghei Şoigu. Ministrul Apărării a adăugat că Rusia are o resursă uriașă de mobilizare a celor care au slujit și au experiență. Potrivit lui Şoigu, puțin mai mult de 1% din resursa de mobilizare este supusă mobilizării parțiale.

„Până acum victimele noastre sunt de 5.937 de morţi”, a declarat Serghei Şoigu. Totodată, șeful Ministerului Apărării al Rusiei susține că Ucraina și-a pierdut deja jumătate din armată în timpul războiului: 61.207 morți, 49.368 răniți.