Premierul Tudose: Poporul se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români

Poporul se desparte îndurerat de Regele Mihai, "un model de moralitate și demnitate pentru români", a afirmat, marți, premierul Mihai Tudose.

05 dec. 2017, 12:20
Premierul Tudose: Poporul se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români

„Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Tudose pe Facebook.

Șeful Guvernului a publicat un citat din discursul susținut de Regele Mihai I în Parlament în 2011.

„Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru”, susținea atunci, în Parlament, Regele Mihai I.

Regele Mihai I a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.