Presa franceză, după finala EURO 2016: Când pierzi totul, nu îţi rămân decât lacrimile

Ziarele franceze apărute luni au comentat pe larg înfrângerea suferită de naţionala Franţei în finala EURO 2016, 0-1 cu Portugalia, exprimându-şi pe faţă dezamăgirea faţă de deznodământul partidei.

11 iul. 2016, 09:52
Presa franceză, după finala EURO 2016: Când pierzi totul, nu îţi rămân decât lacrimile

Cotidianul L’Equipe a publicat, luni, pe prima pagină, o poză cu Paul Pogba, în care mijlocaşul francez, deznădăjduit, îşi ţine capul în palme. Alături de poza respectivă, L’Equipe titrează: „Zdrobiţi”, apoi adaugă „după o finală tristă, albaştrii se înclină în faţa Portugaliei care a câştigat primul trofeu internaţional din istorie”, au adăugat jurnaliştii francezi. De altfel, cei de la L’Equipe nu i-au acordat nicio notă unicului marcator, Eder, în caseta tehnică din ediţia tipărită.

France Football scrie, în varianta online: „O dezamăgire teribilă. Când pierzi totul, nu îţi rămân decât lacrimile”. Jurnaliştii de la revista care acordă Balonul de Aur au ţinut totuşi să laude performanţa obţinută de Portugalia: „Este admirabil că Portugalia a câştigat primul titlu din istoria sa”, respectiv „Eder şi Rui Patricio, marii eroi”, cu referire la marcatorul unicului gol şi la portarul portughez care nu a primit gol în finală.

Alte titluri din presa franceză sună în felul următor: „Cu inima zdrobită” – Sud-Ouest sau „Prea crud” – La Depeche. „Nu a fost ziua noastră„, a constatat cu amărăciune şi Aujourd’hui en France.