Presa străină, extaziată de victoriile Simonei Halep: „Un bulevard pentru Halep să câştige Roland Garros-ul

Simona Halep pare să aibă un bulevard în fața ei pentru a obține la Roland Garros primul ei titlu de Mare Șlem, după ce a eliminat-o în sferturi de finală pe cea mai periculoasă rivală a sa, ucraineanca Elina Svitolina, scrie AFP.

07 iun. 2017, 17:47
Presa străină, extaziată de victoriile Simonei Halep: „Un bulevard pentru Halep să câştige Roland Garros-ul

Pentru jucătoarea cehă Karolina Pliskova, adversara sa de joi, din semifinale, sau pentru elvețianca Timea Bacsinszky sau tânăra letonă Jelena Ostapenko, care vor disputa prima semifinală, va fi greu s-o împiedice pe Simona Halep să ridice Cupa Suzanne-Lenglen. Halep, 25 de ani, a dominat pregătirea pe zgură: un trofeu la Madrid și o finală la Roma, pierdută contra Elinei Svitolina, în parte din cauza unei accidentări la gleznă.

După victorii ușoare în primele tururi (niciun set pierdut în patru meciuri), româna a trecut dramatic de Svitolina, 3-6, 7-6 (8/6), 6-0, grație forței sale mentale, după ce a fost condusă cu 5-1 în actul secund. Acest duel între locul 4 și locul 6 WTA a făcut figură de duel avant la lettre”, estimează AFP.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2017. S-au stabilit semifinalele băieţilor, Nadal-Thiem şi Murray-Stan Wawrinka

Combativitatea și mobilitatea sa ar trebui s-o facă să sufere și pe Pliskova, care este mai înaltă cu 17 cm (1,85 m contre 1,68 m) și mai puțin mobilă. Finalistă în 2014 în fața Mariei Șarapova, românca se simte mai bine pe zgură decât cehoaica, N.3 mondial, care până în acest an nu trecuse niciodată de turul al doilea la Paris. Neputând spera că Halep va comite la fel de multe greșeli precum Caroline Garcia în sferturi de finală, Pliskova, care excelează la serviciu, va trebuie să-și asume riscuri într-un afiș atrăgător prin opoziția de stiluri.

A doua semifinală, coincidență extraordinară, case în ziua de naștere a celor două adversare: Ostapenko împlinește 20 de ani, iar Bacsinszky, 28. Una din ele va atinge o finală de Mare Șlem fără să întâlnească vreo jucătoare din Top 8. Beneficiare ale unui tablou favorabil, cele două jucătoare au reușit totuși câteva victorii frumoase: contra lui Venus Williams (11 WTA) și Kristina Mladenovic (14) în cazul elvețiencei, locul 31 mondial, contra Carolinei Wozniacki (12) în cazul letonei, locul 47″, mai scrie agenţia franceză.