Preşedintele CNSAS intervine în scandalul Iohannis-Toader pe marginea numirii Adinei Florea la DNA: „Am trimis adeverinţa la CSM”

Constantin Buchet a mai spus că șefa ÎCCJ Cristina Tarcea a fost numită fără adeverință de la CNSAS.    

09 ian. 2019, 11:01

Președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror șef al DNA. Propunerea este respinsă pentru a doua oară, iar motivul invocat este că documentația nu conține dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea. Constantin Buchet, președintele CNSAS, a declarat într-o interveție telefonică la Antena3 că adeverința a fost trimisă la CSM, precizând totodată că nu există elemente care să schimbe încadrarea acesteia, și anume că nu a colaborat cu Securitatea.

Sursa: DC News

„Nu sunt elemente care să afecteze încadrarea făcută în 2009 și reținută și menținută de Colegiul CNSAS în 2017. La CSM am trimis adeverința și prin răspuns nu reflectă acest lucru, adică să schimbe adeverința. (…) Nu există niciun element nou care să schimbe încadrarea, nu apare nicio informație cu dată, vreun dosar sau vreun document care să schimbe încadrarea, ca să ne facă pe noi să reflectăm la ceva ce ar fi putut reglat din definițiile din lege”, a spus Buchet.

Buchet a mai spus că șefa ÎCCJ Cristina Tarcea a fost numită fără adeverință de la CNSAS.