Preşedintele Coreii de Nord râde de Occident. Care a fost „marele eveniment” pe care l-a anunţat şi de care se temea toată lumea

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA sunt la un nivel fără precedent în ultimii ani, iar experţii avertizează că guvernul de la Phenian va efectuat un nou test nuclear. Pe acest fond de încordare crecândă, Kim Jong-Un, preşedintele Coreii de Nord, a anunţat un "mare eveniment", care a ţinut omenirea cu sufletul la gură.

13 apr. 2017, 16:37
Preşedintele Coreii de Nord râde de Occident. Care a fost „marele eveniment” pe care l-a anunţat şi de care se temea toată lumea

Aflaţi în vizită în Coreea de Nord, 200 de jurnalişti străini au fost avertizaţi de înalţii oficiali ai regimului de la Phenian să se aştepteb la un „mare eveniment” programat pentru ziua de joi. Ei au transmis informaţia în ţările de unde provin şi imediat au început tot felul de speculaţii, inclusiv posibila atacare a flotei americane ajunse zilele trecute în Marea Coreii.

După o noapte foarte agitată şi tensionată în birourile agenţiilor de ştiri, ziariştii au fost joi martori la eveniment. Întâmplarea istorică pe care o aşteptau a fost o simplă inaugurare de către preşedintele Kim Jong-Un a unei străzi şi a unui complex imobiliar, după cum transmite AFP.

A fost practic o tentativă a lui Kim Jong Un de a glumi în acest context foarte tensionat, SUA deplasând deja un portavion şi submarile către costele Coreii de Nord. Marţi, preşedintele nord-coreean s-a arătat „gata să răspundă” la orice act de agresiune din partea SUA.