Preşedintele filipinez a luat-o razna: A spus despre Înaltul Comisar al ONU că este „fiu de căţea”

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte l-a calificat pe Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, drept 'descreierat', într-o nouă ofensivă verbală împotriva criticilor internaţionale privind războiul contra drogurilor purtat de Manila.

04 apr. 2018, 06:07
Preşedintele filipinez a luat-o razna: A spus despre Înaltul Comisar al ONU că este „fiu de căţea”

Hussein a declarat în martie că Duterte are nevoie de ‘un examen psihiatric’ şi că atacurile sale verbale împotriva unui comisar al ONU care a condamnat campania de represalii pe toate planurile pe care Filipine o duce împotriva drogurilor nu poate rămâne fără răspuns.

‘Fiu de căţea, tu, comisarule, eu sunt cel care are nevoie să fie consultat de un psihiatru?’, a declarat Duterte în timpul unui discurs, marţi seara. ‘Psihiatrul mi-a spus: ‘Sunteţi bine, domnule primar’. Sunteţi pur şi simplu amatori de injurii’, a adăugat preşedintele filipinez, cu referire la precedenta sa funcţie.

Duterte a subliniat că a fost sfătuit să se abţină de la comentarii la adresa lui Hussein, prinţ iordanian, dar că el vrea să se răzbune.’Vedeţi, aveţi un cap mare, însă el este gol. Nu există materie cenuşie între urechile voastre. E vid. Nu este nici măcar ceva ce ar putea furniza un element nutritiv pentru a face să vă crească părul, pentru că părul de aici s-a dus‘, a adăugat Duterte, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un comisar al ONU îl trimite pe preşedintele filipinez să-şi facă examen psihiatric

După alegerea lui Duterte în funcţia de preşedinte, la mijlocul lui 2016, aproape 4.000 de traficanţi şi consumatori de droguri au fost ucişi de poliţie. Autorităţile anchetează de asemenea asupra altor peste 2.000 de crime ‘comise în relaţia cu drogurile de către necunoscuţi.

Apărătorii drepturilor omului estimează că numărul real de persoane ucise este dublu faţă de cele din statisticile oficiale şi că o bună parte dintre crime au fost comise de miliţii.