Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu.

20 nov. 2018, 15:26
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu

Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem. „Astfel, în semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, ambasadorului Mihnea Constantinescu”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noapte, în străinătate. Acesta avea 56 de ani şi a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reforma economică în acelaşi guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998).

Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) şi apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplineşte funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.