Preşedintele şi antrenorul lui Dinamo Zagreb, ARESTAŢI pentru FRAUDĂ FISCALĂ

Zdravko Mamic, președintele lui Dinamo Zagreb, și fratele său mai mic, Zoran Mamic, antrenorul multiplei campioanei croate, au fost arestați, sâmbătă, sub acuzație de fraudă fiscală estimată la câteva milioane de euro.

04 iul. 2015, 16:31
Preşedintele şi antrenorul lui Dinamo Zagreb, ARESTAŢI pentru FRAUDĂ FISCALĂ

Zdravko Mamic şi Zoran Mamic au fost reținuți la graniță, după ce au revenit din Slovenia, unde campioana en titre a Croaţiei efectuează un stagiu de pregătire.

„După ce au fost informați de avocații lor că parchetul a cerut reținerea lor pe durata anchetei, Zdravko și Zoran Mamic au decis, pentru liniștea echipei și a clubului, să revină în Croația pentru a răspunde tuturor întrebărilor și să-și probeze nevinovăția”, se arată în comunicatul lui Dinamo Zagreb.

Biroul național de luptă împotriva corupției susține că frații Mamic, cât și un înalt oficial al federației croate, Damir Vrbanovic, şi un inspector al direcției de impozite sunt suspectați de fraudă fiscală, de dare și primire de mită. Prejudiciul cauzat clubului este estimat la 16 milioane euro, iar bugetul de stat a pierdut circa 1,6 milioane euro.