Preşedintele Turciei critică Berlinul: Germania a devenit un refugiu pentru terorişti

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că Germania a devenit ''un refugiu pentru teroriști'' și că ea ''va fi judecată de istorie'', acuzând Berlinul că nu i-a extrădat pe susținătorii clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Ankara susține că s-a aflat în spatele puciului eșuat din iulie.

03 nov. 2016, 13:36
Preşedintele Turciei critică Berlinul: Germania a devenit un refugiu pentru terorişti

Potrivit lui Erdogan, Germania găzduiește de mult timp militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație ce duce o insurecție de trei decenii pentru a obține autonomia kurzilor, precum și activiști de extrema stângă din DHKP-C, grupare ce a întreprins atacuri armate în Turcia, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Citeşte şi Turcia, la un pas de reintroducerea pedepsei cu moartea

”Nu avem nici un fel de așteptări din partea Germaniei, dar veți fi judecați în istorie pentru încurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru teroriști”, a declarat Erdogan în cadrul unei ceremonii la palatul său din Ankara.

”Suntem preocupați că Germania, care a protejat PKK și DHKP-C ani de zile, a devenit un adăpost pentru organizația teroristă gulenistă”, a mai spus șeful statului turc.