Preşedinţia, acuzată că n-a aprobat acordarea unei medalii Ionelei Prodan. Reacţia Administraţiei prezidenţiale

Codrin Ştefănescu îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că n-a aprobat acordarea unei medalii pentru cariera artistei, așa cum aceasta își dorea. De altfel, ministrul Culturii a transmis o propunere în acest sens către Palatul Cotroceni, dar că Administrația prezidențială a cerut documente suplimentare. Între timp, Ionela Prodan a murit. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 13:13
Preşedinţia, acuzată că n-a aprobat acordarea unei medalii Ionelei Prodan. Reacţia Administraţiei prezidenţiale

Ministrul Culturii a transmis miercuri, 18 aprilie, Administrației Prezidențiale o propunere de decorare post mortem a doamnei Ionela Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural”, care este analizată de către Cancelaria Ordinelor.

„Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F – „Promovarea culturii”, „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare” (Decretul nr. 38/2004). De asemenea, în anul 2002, doamna Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală” (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită. În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, amintim faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize”, transmite președinția, citată de Antena3.