Primă de 700 de lei pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia

Minerii şi energeticienii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor primi, de Crăciun, o primă de 700 de lei. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cuantumul primei este similar cu cel de anul trecut, cu precizarea că angajaţii Complexului Energetic Oltenia au mai beneficiat de un plus de 300 de lei după Crăciun, respectiv în luna ianuarie 2014.

19 nov. 2014, 08:14
Primă de 700 de lei pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia

Anul acesta, prima a fost stabilită la 700 de lei, conform contractului colectiv de muncă, scrie gds.ro. Minerii şi energeticienii vor beneficia atât de bani, cât şi de tichete-cadou până la valoarea stabilită, adică 700 de lei. Potrivit liderilor de sindicat din cadrul CEO, până la sfârşitul acestei luni va trebui discutat cu administraţia şi programul de lucru pentru luna decembrie, respectiv de sărbători.

Citeşte şi Ana Maria Mocanu şi Loredana Chivu cer sume colosale pentru un dans de Revelion

Cel mai probabil, minerii şi energeticienii vor avea liber, ca şi anul trecut, din 20 decembrie şi până la sfârşitul primei săptămâni din luna ianuarie 2015, dacă nu se va negocia prelungirea vacanţei de sărbători. Totul depinde de situaţia vânzărilor de energie, precum şi de situaţia negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Actualul contract colectiv de muncă pentru cei aproape 19.000 de salariaţi expiră şi sunt necesare negocieri între sindicate şi administraţie. Cele mai importante discuţii în privinţa noului contract vor viza creşterile salariale şi programul de disponibilizări, precum și situaţia locurilor de muncă.

Citeşte şi Ştefan Hruşcă susţine peste 20 de concerte în România: Vezi în ce oraşe va fi prezent