Primar din Buzău, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă

Curtea de Apel Ploieşti a decis miercuri condamnarea primarului comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani cu executare, după ce în 2013, de Sf. Constantin şi Elena, a accidentat mortal o minoră în vârstă de 15 ani şi pe o alta a rănit-o grav.

22 oct. 2014, 12:39
Primar din Buzău, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă

Aflat la volanul maşinii personale, un autoturism de teren, Valerică Şercăianu avea o alcoolemie în sânge de 0,8 la mie şi permisul expirat de mai mult timp.

Acesta a fost condamnat de instanţa de fond la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, iar celălalt şofer implicat în accident a primit doi ani de închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Apelul lui Şercăianu, judecat la Curtea de Apel Ploieşti, s-a încheiat cu o soluţie care măreşte pedeapsa: ‘Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Şercăianu Valerică pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 192 alin.1 şi 2 C.p. cu aplicarea art. 4 şi 5 C.p. de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 3 (trei) ani închisoare’, se arată în decizia magistraţilor ploieşteni.

Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, a declarat că sentinţa este definitivă, motiv pentru care în comuna Cernăteşti se vor organiza alegeri parţiale.

„În conformitate cu prevederile legale, se va emite ordin de încetare de drept a mandatului de primar de la pronunţarea hotărârii judecătoreşti rămase definitive. Instituţia Prefectului va înainta documentaţia guvernului şi se vor organiza alegeri locale parţiale pentru unitatea administrativă în cauză”, a mai spus sursa citată.