Primar din Mehedinţi, reţinut pentru luare de mită

Gheorghe Băzăvan, primarul comunei Malovăț, județul Mehedinți, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită.

RomaniaTV.net
31 oct. 2013, 09:11
Primar din Mehedinţi, reţinut pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precizează, într-un comunicat de presă, că la data de 25 octombrie 2013, în calitate de primar al comunei Malovăț, județul Mehedinți, Băzăvan Gheorghe a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru ca în schimb să confirme situațiile de lucrări executate de firma denunțătorului în favoarea Primăriei comunei Malovăț în baza a două contracte și pentru a dispune plata contravalorii lucrărilor în valoare de 506.000 lei, executate în baza celor două contracte, convenind ca banii datorați de primărie firmei să fie remiși în cursul zilei de 30 octombrie 2013.
„La data de 30 octombrie 2013, inculpatul Băzăvan Gheorghe a primit de la denunțător suma de 20.000 euro, în scopul menționat mai sus, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Băzăvan Gheorghe i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Miercuri, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Gheorghe Băzăvan, urmând a fi prezentat, la data de 31 octombrie 2013, la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.