Primarii cer pensii mai mari pe motiv că sunt înjuraţi şi ameninţaţi de cetăţeni

Primarii cer pensii mai mari. Ei motivezează că cei aleşi în această funcţie renunţă la banii pe care i-ar putea câştiga din afaceri. În plus, edilii spun că ei şi familiile lor sunt în permanenţă ameninţati de diversi cetăţeni care nu sunt de acord cu deciziile administrative. 

RomaniaTV.net
04 apr. 2017, 14:42
Primarii cer pensii mai mari pe motiv că sunt înjuraţi şi ameninţaţi de cetăţeni

Propunerea susţinută fără excepţie de toţi primarii prezenţi la întâlnirea Asociaţiei Oraşelor din România are la bază ideea unei compensări pentru interdictiile pe care un edil ales le are pe perioada exercitari mandatului.

Primarii sunt deranjaţi de faptul că şi după 5 mandate, pensia lor este mai mică decât cea a poliţiştilor, care au dreptul să se pensioneze mai repede.

„Eu cred ca trebuie sa avem o compensare pentru responsabilitate pe care o purtam, pentru riscurile pe care le avem in exercitarea mnadatului atuni cand ne supunem propria persoana sau familie in fata tuturor celor pe care ii reprezentam sau care sau care nu sunt reprezentaţi de noi”, a spus unul dintre primari, prezent la întâlnirea Asociaţiei Oraşelor din România.

Edilii au fost foarte aproape de a primi pensii speciale, dar o hotărâre a Curţii Constituţionale a blocat apilcarea unei astfel de prevederi.