Primarul Mihai Chirica: În conturile Spitalului C.I. Parhon au intrat banii de la firma de asigurări

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că în conturile Spitalului C.I. Parhon au intrat banii de la firma de asigurări reprezentând despăgubirile acordate după incendiul din aprilie.

15 iul. 2018, 12:31
Primarul Mihai Chirica: În conturile Spitalului C.I. Parhon au intrat banii de la firma de asigurări

Potrivit lui Chirica, aproximativ 200.000 de euro au fost alocaţi de firma de asigurări ca despăgubiri după ce etajele clădirii în care funcţionează secţiile de Ambulatoriu, Dializă şi Terapie Intensivă ale Spitalului C.I. Parhon au fost afectate de apa folosită pentru stingerea incendiului izbucnit în noaptea de 10 spre 11 aprilie la Institutul de Boli Cardiovasculare „George I. M. Georgescu”, aflat în partea superioară a clădirii.

„Pentru Spitalul C.I. Parhon firma de asigurări a virat deja banii în contul spitalului. Sunt aproape 200.000 de euro, pe care îi putem folosi începând de ieri în totalitate pentru a aduce spitalul în regim de funcţionare. Desigur, mai sunt de organizat licitaţiile publice pentru a putea găsi constructorul. Şi acestea sunt în derulare. Sperăm să începem cât mai repede treaba acolo. Nu ştiu ce se va mai întâmpla mai departe cu IBCV, care are nevoie de finanţare mult mai solidă pentru a putea fi repus în funcţiune. Sperăm ca într-o perioadă mult mai scurtă să îl vedem şi pe acesta funcţionând. Suntem extrem de fericiţi că la Iaşi va fi construit SRU, primul de acest gen din România. Va fi compatibil cu toate spitalele din Europa, din punct de vedere funcţional şi al dotărilor tehnologice. Cred că va rămâne un punct de referinţă pentru zeci de ani de acum încolo”, a declarat Mihai Chirica, duminică, potrivit Agerpres.

Edilul ieşean a dat asigurări că lucrările de reparare a imobilului în care funcţionează Spitalul C.I. Parhon, afectat de incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare, vor fi efectuate şi cu bani de la bugetul local. În acest sens, el a precizat că încă de la începutul anului au fost prevăzute fonduri de la bugetul local pentru modernizarea şi reabilitarea completă a Clinicii de Terapie Intensivă şi a blocului operator.

Reamintim că în cursul nopţii de 10 spre 11 aprilie, un incendiu izbucnit la etajul 6 al clădirii în care funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. În imobilul de pe Dealul Copoului funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare, care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii şi Spitalul C.I. Parhon, unitate spitalicească din subordinea municipalităţii, primul ocupând etajele 4, 5 şi 6 ale imobilului iar celălalt, nivelele inferioare, ceea ce generează riscuri concomitente pentru ambele instituţii. În urma incendiului apărut la etajul 6 al clădirii şi a celor aproape nouă ore de intervenţii ale pompierilor, apa scursă a dus la degradarea instalaţiilor şi a aparaturii medicale şi de la nivelele Spitalului Parhon.