Primul Crăciun al lui Băsescu la Cotroceni. Imagini-document de acum 10 ani VIDEO

În urmă cu 10 ani, Traian Băsescu şi-a făcut Crăciunul la serviciu, convins că nu e timp pentru vacanţe, ci doar pentru muncă. Tot atunci a făcut, râzând, şi declaraţii surprinzătoare despre oameni politici cu greutate.

RomaniaTV.net
19 dec. 2014, 12:54
Primul Crăciun al lui Băsescu la Cotroceni. Imagini-document de acum 10 ani VIDEO

În 2004, Traian Băsescu şi-a sărbătorit primul Crăciun ca preşedinte chiar la Palat, înconjurat de oamenii săi de încredere de la acea vreme, dar şi de colindătorii şi românii simpli în rândul cărora era foarte popular la acea vreme.

„Crăciunul? Păi, ce? Avem guvern ca să am Crăciun? Să ştiţi că 12 ani cât am fost pe mare Crăciun era când soseam acasă. Acum sunt ca şi cum aş fi pe mare, am o treabă”, spunea atunci Băsescu

Băsescu n-a ezitat atunci să glumească pe seama fostului preşedinte Emil Constantinescu. „Poate vrei un ţap! Ţapul a fost acum vreo 8 ani pe aici”, a spus preşedintele unui colindător oferind apoi o mostră din râsul arhicunoscut acum.

Unui copil ce venise să-i colinde i-a dat un cadou şi i-a spus „Du-i lui Copos că-i sărac!”, făcând aluzie la proverbiala zgârcenie a omului de afaceri care, la un deceniu, de la gluma lui Băsescu a ajuns la închisoare.

Crăciunul din 2014 va fi primul din ultimii zece ani pe care Traian Băsescu va petrece ca simplu cetăţean.