ACCIDENT CU AUTOCAR, ÎN BULGARIA. Şase ROMÂNI răniţi au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca VIDEO

Accident grav cu turişti români în Bulgaria. Un om a murit, iar alţi 14 au fost răniţi după ce autocarul care venea din Turcia s-a răsturnat în apropiere de oraşul Veliko Târnovo, Bulgaria. Şase dintre răniţi, aflaţi în stare foarte gravă, au fost luaţi cu trei elicoptere SMURD şi aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală. 

21 sept. 2014, 10:06

Primul elicopter SMURD care a fost trimis în Bulgaria pentru a recupera o femeie în vârstă de 60 de ani, grav rănită în accidentul din Bulgaria. Elicopterul a aterizat pe stadionul Ştefan cel Mare din Bucureşti în jurul orei 13.00. Pacienta a fost internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Primul dintre cei şase răniţi a sosit chiar cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav„, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

A doua victimă adusă este un bărbat, tot în vârstă de 60 de ani. Apoi, alţi patru răniţi în accidentul rutier produs în Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică după-amiază, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula, duminică, de la Kusadasi, Turcia, spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo si Veliko Târnovo. În urma accidentului, un turist a murit pe loc, iar alţi 14 au fost răniţi. 

 

Din primele cercetări se pare că autocarul nu avea defecţiuni. Ultima inspecţie tehnică a fost făcută pe 17 septembrie, iar cei doi şoferi tocmai ce făcuseră schimb între ei înainte de producerea accidentului. Poliţiştii au deschis o anchetă. 

Autocarul aparține societății Camira Events&Travel, care are sediul în București. 

Citeşte şi: ACCIDENTUL DIN BULGARIA. MAI: Firma de transport, şoferii şi autocarul, fără probleme la avize şi atestate

MAI afirmă că Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul implicat în accident, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie.