PRIORITĂŢI MS: Dezvoltarea asistenţei medicale în pediatrie şi pentru marii arşi

Dezvoltarea asistenței medicale în pediatrie și pentru nou-născuți, a asistenței medicale pentru marii arși și alte patologii majore, îmbunătățirea tratamentului în oncologie și pentru boli rare, creșterea calității serviciilor de îngrijiri și urgențe în perioada critică și post-critică, dar și dezvoltarea medicinei preventive și educației medicale a populației sunt principalele obiective strategice globale ale Ministerului Sănătății în acest an.

15 ian. 2016, 19:01
PRIORITĂŢI MS: Dezvoltarea asistenţei medicale în pediatrie şi pentru marii arşi

În ceea ce priveşte procesele interne, Ministerul Sănătății și-a propus pentru anul acesta îmbunătățirea tratamentului unor afecțiuni oncologice și hepatitei, prevenirea infecțiilor nosocomiale, dezvoltarea programelor naționale de sănătate publică, potrivit documentului publicat pe site-ul Guvernului.

De asemenea, MS are ca obiective reorganizarea funcțională a instituției și a unităților subordonate, dar și reorganizarea rezidențiatului.

Asigurarea resurselor financiare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale Ministerului Sănătății, dar și îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniu se numără printre priorități.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal