Procurorul Mircea Negulescu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie UPDATE VIDEO

Procurorul Mircea Negulescu, cunoscut drept "procurorul Portocală", este audiat marţi dimineaţă la Înalta Curte într-un dosar în care este vizat Sebastian Ghiţă, informează România TV.

12 sept. 2017, 06:01
Procurorul Mircea Negulescu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie UPDATE VIDEO

Mircea Negulescu declaraţie haluinantă în faţa judecătorilor. Procurorul Portocală nu-şi mai aduce aminte de dosarele pecare le-a instrumentat! Fostul magistrat DNA a fost audiat la Înalta Curte în dosarul în care sunt cercetaţi mai mulţi colegi de-ai săi de la parchetele din ploieşti. Un fost deputat a susţinut în faţa judecătorilor că Negulescu a cerut declaraţii incriminatoare la adresa lui şi cp ar fi fabricat probe în dosar.

TITLU: Negulescu în faţa magistraţilor
NEGULESCU: Nu îmi aduc aminte.
JUDECATOR: Când s-a făcut prima arestare?
NEGULESCU: Nu am mai studiat dosarul, nu îmi aduc aminte.
JUDECATOR: Nu vă aduceți aminte selectiv…
NEGULESCU: Eu vreau să spun adevărul
JUDECATOR: Nu vă mai aduceți aminte câți ați arestat?
NEGULESCU: Nu mai rețin, oricum rezultă din referat
sursa: declaratii sala de judecată

Întrebat de magistraţi de ce a formulat o cerere de abţinere într-o cauză care o privea pe Andreea Cosma, deputat, fiica fostului preşedinte CJ Prahova Mircea Cosma, procurorul Mircea Negulescu a răspuns: „Am apreciat că am intrat în nişte discuţii în afara cadrului profesional. Au fost discuţii particulare pe whatsapp. Interesul meu profesional era să aflu dacă Răzvan Alexe a ascuns banii undeva. Cererea e scrisă de mine, nu ştiu daca mi-a solicitat cineva să o depun. Dosarul mi-a fost luat ca urmare a cererii, iar procurorul următor a dat clasare. „

În faţa instanţei, Negulescu a oferit o amplă declaraţie, el fiind audiat aproximativ trei ore.


UPDATE Procurorul Mircea Negulescu a ieşit de la audierea de la Înalta Curte, însă el a refuzat în continuare să dea declaraţii presei.

 

Procurorul Mircea Negulescu a intrat la Înalta Curte fără să facă declaraţii presei.

Procurorul Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie, a venit, marţi, la sediul ICCJ, pentru a fi audiat în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Mircea Negulescu a ajuns la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi la instanţa supremă care este motivul pentru care a venit în faţa judecătorilor şi dacă se consideră vinovat în vreun fel, Negulescu nu a făcut vreun comentariu.

Negulescu urmează să fie audiat în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova, oferind o „bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi şi Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA, Constantin Ispas.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

Totodată, procurorul, conform Inspecţiei Judiciare, a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care acesta din urmă îl instrumenta.

Acţiunea disciplinară se află, în prezent, la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

El s-a retras de la DNA Ploieşti în urma apariţiei unor înregistrări audio care vădeau un comportament cu totul nepotrivit pentru un procuror în relaţia cu persoane vizate în dosarele pe care le instrumenta.