Profesor american, înjunghiat mortal de un student într-un campus universitar din California

Un profesor universitar care preda la Universitatea Southern California (USC) a fost atacat de către un student care l-a înjunghiat mortal.

03 dec. 2016, 10:43

În urma atacului, un student de 25 de ani a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei. Numele atacatorului nu a fost deocamdată dezvăluit.

„Victima atacului era un profesor care preda la universitate”, a declarat ofiţerul Drake Madison, din cadrul Departamentului de Poliţie din Los Angeles. Poliţistul a mai spus că nu au fost alte victime – moarte sau rănite – ale atacatorului.

Poliţiştii din Los Angeles au precizat că atacul, care s-a soldat cu moartea profesorului, s-a produs în clădirea Seeley G. Mudd, aflată în centrul campusului. Preşedintele USC, Max Nikias a dezvăluit numele profesorului ucis. Acesta este Bosco Tjan. Lucra la USC din 2001 şi a fost şi unul dintre directorii adjuncţi ai Centrului de Neuroimagistică Cognitivă.  

Citeşete şi ALERTĂ în SUA. Atac armat la Universitatea de stat din Ohio. 8 persoane sunt rănite. Suspectul a fost ucis VIDEO

Departamentul pentru Siguranţă Publică a USC a declarat că uciderea profesorului de către elevul său ar fi fost „rezultatul unei dispute personale”.

Tjan era căsătorit şi tatăl unui băiat. Nu avusese incidente cu nicio persoană, nici în mediul universitar, nici în afara acesteia şi îi plăcea să îi ajute, să îi sfătuiască pe oameni pe oameni.